Mors dag

Ännu en dag som uppkommit för att butiker ska tjäna en del extar stålar.

Det är väl istället bättre att man spontant visar uppskattning för de man tycker om? Blir så jäkla fjantigt att köpa hjärtan och blommor hit & dit, vad ska man med sån skit till?


Gillar överaskningar - hatar måsten

Alltid något som inte stämmer!

Firade min enda lediga dag denna vecka igår (lördag) med en rund golf och ett par öl under kvällskvisten. Tyvärr är det ju så att för att få  spela lite golf med någon jag känner så måste jag alltid tvinga mig upp svintidigt på morgonen. Förstår verkligen inte varför vi inte kan spela lite senare på dagen. Detta har resulterat i ännu en vecka utan sovmorgon! Jag är så trött.

Jobbade kväll i torsdags igen. Ett sällskap skulle ha Smörgåsbord klockan 18:00 enligt den information som vi hade fått. När klockan är några minuter i sex börjar vi därmed duka fram den kalla maten, vi vill givetvis att allt ska vara redo när gästerna kommer. Men klockan blir halv sju och när klockan slår sju börjar jag fundera på om något har blivit fel. Jag kollar därmed upp så att de ej bokat av, men nej de skulle vara hos oss klockan sex. Jag ringer chefen som då antar att de är sena eftersom att de hade ett pressat schema. Men en kvart senare ringer jag ner till hotellet för att höra vart de tagit vägen och tjejen i luren säger först att "Nej men de har ju åkt hem". Hmm, konstigt tänker jag. Men hon skulle dubbelchecka i deras mapp. Och där står det på deras schema att de ska äta hos oss först 19:30. Va faaan! Jag blir smågrinig, men inte direkt chockad...
Mycket riktigt trillar de första in när klockan passerat halv och alla är på plats runt åtta. Nu var det en jävla tur att maten ej hunnit bli dålig! Jävla skithuvud att det alltid ska vara något som blir fel.

Förstå hur lyckliga vi blev när de beger sig hemåt redan innan 22.00, vi hade ju räknat med att jobba in på småtimmarna med tanke på att de hade fri bar!

YeaH!! :)

Kurs i Nyköping


I morgon bär det av mot Nyköping. Skit att man ska behöva åka mitt i tjocktrafiken också! Jag ska nämligen vara på kurs med jobbet klockan 8:30-17:00, och det är inte vilken kurs som helst utan den heter "Grundläggande livsmedelshygien". Kan kanske vara bra att kunna, men orka sitta och åka till Nyköping för att höra upprepningar av vad jag redan vet.
Dagen ska tydligen avslutas med ett prov, och vi godkänt får jag ett finfint diplom för besväret.


Min mattekurs var för övrigt inte lätt alls. Jag trodde det skulle vara en liten uppfräschning av de kunskaper jag redan besitter, men ack så fel jag hade. Matte A-D ska det vara, en massa jävla tjafs jag aldrig hört talas om. Matte bli så trist när det inte är logiskt längre!


Sexdagars Arbetsvecka


Jag är så morgontrött att det måste anses vara någon typ av sjukdom. Varje morgon har jag stor lust att skit i konsekvenserna och bara sova vidare. Imorse var inget undantag, jag stängde av alarmet och sov vidare. 9.25 vaknar jag i panik och inser att jag måste åka, NU! och jag klarade mig och kom i tid, som vanligt.

Snart skiter det sig tänker jag, men normalt klarar jag mig på minuten.

Morgonen är värsta tiden på dygnet! Det är alltid småkyligt och man vill inte gärna lyfta på täcket. Seriöst så mår jag dårligt på morgonen. Tänker tankar som att jag hellre hade varit sjuk så hade jag sluppit att gå ur sängen.


I torsdags jobbade jag en rejäl långpanna, 9.00-01.30. Inte blev det bättre av att jag skulle börja 09.00 dagen därpå. Ojoj vad sliten jag var. Jobbade till tre och sen gick jag hem och la mig. Kollade på "How I met your mother" i 5 timmar och somnade runt ett igen. Lördag började jag tidigt igen, och utgång på kvällen. Sov igenom hela söndagen, som för övrigt var min enda lediga dag förra veckan.

6 dagar/vecka börjar bli standare (som guide var det standard). Anledingen till att jag valt att jobba så mycket är egentligen för att jag ligger så jävla mycket back nu. Men vad fan hjälper det när denna lön infinner sig först om en hel jävla månad.

Fattig fram till 25/6, sen kanske jag äntligen kan köpa nya skor och ett par byxor som faktiskt passar!



Bilden är från vår sista teamdag i Egypten. Jag ser ut som ett litet grått mobboffer och var därmed tvungen att lägga ut denna bild;) Fan vad skoj vi hade, trots att jag blev träffad 3 (TRE!) gånger mitt på skalpen som var totalt oskyddad.

Att flytta eller inte

Idag har jag återigen spenderat min dag på jobbet. Den som inte såg vad jag har gjort skulle nog kunna tro att jag bara går omkring och latar mig, men så är inte läget! Jag har packat upp sju miljoner varor, packat ur allt ur kartongerna, flyttat frysar och desstuom fyllt på mjukglassmaskinerna. Fysiskt utmattad så ser jag fram emot en riktig långpanna i morgon (ca 9.30-02.00) YEEHAAA!


Börjar tröttna lite på det här att bo hemma, som om jag inte redan innan vore trött på det. Har ingen aning om vart mina kläder ligger nerpackade, inte heller mina foton eller andra grejer som jag saknar att ha tillgängligt. Jag vill verkligen ha mig egen lya som jag kan inreda och stöka ner precis som jag vill.

Jag vill ha mina efter-jobbet-prylar, alltså min soffa och min tv:) Nu är alltså soffan i källaren och min tv i syrrans rum.

Men jag vill ju inte vara i Norrköping i höst. Bara en eller två säsonger till sen kanske jag skulle kunna tänka mig att vara bosatt på samma ställe ett par år. Men jag vet att om jag skulle skaffa lägenhet nu och bestämma mig för att arbeta här i vinter så kommer jag antagligen inte att vilja sticka någonstans till sommaren. Detta är ett galet skrämmande faktum! Måste prova på nya saker, uppleva nya platser!

Jag sparar ju lite pengar på att bo hemma faktiskt, så frågan är om det är värt det fram till hösten. Jag jobbar ju ändå nästan hela tiden, jag slipper betala parkeringsplats och jag bor ju lite närmare jobbet. Får fundera ett tag till tror jag.

Världens rastlösaste latjävel


Nu ska ni höra vad jag har hittat på, jag har precis påbörjat en mattekurs. Jajjemen! Trots att jag arbetar sisådär i runda slängar 6 dagar i veckan så måste jag binda min övriga tid med annat skit. Så nu är jag också halvtidsstudent. Inte för att jag någonsin slutade att kalla mig för student, trots mitt närmare 2-åriga studieuppehåll:)

Kursen är helt nätbaserad vilket passar min sängliggande sida mer än perfekt. Dessutom är det fratis litteratur, yeah! Ett enda liten utgift tillkommer dock alltid (glömmer det varje gång) nämligen kåravgiften. Oavsett hur många poäng man planerar att ta på skolan så måste man ändå pröjsa för detta. Jag förstå inte hur kåren på något sätt kan gynna en student som läser helt på distans?! Kan någon snälla tala om detta för mig?

För ett par säsonger sedan (Oja, jag tänker mitt liv i säsonger) så pluggade jag ett par kurser på distans, samtidigt som jag då läster ekonomprogrammet på sidan av. Detta innebär att jag fick punga ut cash till 3 (TRE!!) olika kårer. Inte konstigt man blir fattig som student.

ÖLVÄDER = NICE VÄDER!

Riktigt ölväder idag också! Vilket innebär att jag börjar trivas lite bättre i Sverige! När man levde ett par tusen mil söderut var givetvis varje dag ölväder, och öl är inte bra gott utan även bra för hälsan. Yes, det är helt sant:) Inte så konstigt att man trivs bättre efter ett par öl kanske....
Måste dock erkänna att det inte blir några öl för mig idag, fattigare än vanligt.



En telefon fattigare och en katt rikare


Jag bestämde mig för att ta en promenad natten mellan lördag och söndag, klockan var sådär runt halv fem och jag var nog ute i minst en timma. Varför i hela friden då tänker kanske du? Men jag var givetvis inte helt nykter när detta beslutet togs.

Okej bered er på ett lååångt inlägg.

Kvällen började med inflyttningsfest vilket var småtrevligt bara det att vi totalt hade missat att besöka systemet innan (mindre planerat!). Så vi drog ut i tidigaste laget för att få tag på lite alkohol. Och vart skulle Mick och jag bege oss om inte till Svea? Efter 3 öl, två jägershots och 1000 kr rikare (allt detta per skalle!) beger vi oss vidare mot Harrys för att möta upp Fia och Jempa igen. Ännu ett par öl, shots och häxgroggar intas. Sen är det småsuddigt måste jag erkänna. Vad jag minns är att jag hänger på Fia och Jempa för att ta mig ner till resecentrum där jag ska bli upphämtad, tacka vettja vänner!

Det var länge sedan jag var såhär vinglig. Vinglarn, japp det är jag.

Väl hemma får jag inte av mig skorna som jag lånat av Eve, skitskor tänker jag och efter många försök att få av mig dem inne på halltoan bestämmer jag mig för att behålla den ena på. Sova med en sko är väl inte så farligt. Nu kommer den mest pinsamma delen, jo när jag vinglar ut från Toan kommer pappa upp. Ja detta är en av baksidorna av att bo hemma. Han påstår att jag väsnas, västas?! Jag har ju bara ramlat in i papperskorgen typ 200 gånger. Vad jag gör efter detta är obegripligt. Jag hoppar in på Eve och väcker henne, hon blir så rädd att hon nästan kissar på sig. Jag får nog lite skuldkänslor för detta för tydliger skyller på att det är Lindas kille Jimmy som har sagt åt mig att väcka henne!

Sen var det dags för promenaden. Underbart sådär mitt i natten. Vetifan vart jag gick riktigt, men jag la mig på en bänk vid minneslunden för att vila och gråta. Sen minns jag att jag är påväg hem, fryser som fan efterom jag lyckats gå ut i T-shirt. En katt har jag efter mig också, men se det är samma katt som förföljde Eve hem häromdagen. Katten ser jättefrusen ut och han förljer mig hela vägen hem. Och jag går inte rakt (akta er buskar här kommer jag!) så katten har inga problem att hänga med i mitt tempo.

Väl hemkommen går jag åter igen in i Eves rum. Här får du en katt syrran! Så jag kastar den på henne typ. Haha! Denna gång blev hon dock inte lika rädd eftersom hon nu var en aning mer vaken. Minns inte om vi pratade något eller om jag kröp direkt ner i sängen efter detta. Katten har vi iallafall fortfarande hemma (vems jävla katt är det?!)

Vaknar morgonen därpå, vi skulle ju ha spelat golf men både jag och pappa bedömer att jag inte är i det rätta skicket för det. Så jag somnar om. Några minuter senare ringer chefen och ber att jag hoppar in och jobbar. Visst säger jag, men jag hade inte sett mig i spegeln än. Synd att jag inte tog ett kort på missödet för jag har aldrig skådat större påsar under ögonen, kanske kunde hamnat i någon typ att rekordbok!

När jag sitter på jobbet hittar jag en garderobslapp i väskan, hmm, hämtade inte jag ut min tröja igår? Hade jag något viktigt i den? Förhoppningsvis inte.

Eftersom jag bedömde mig okörbar så ringde jag mor som var så gullig och skjusade ut mig till jobbet. Jag pinade igenom 4 timmars kassatjäst, aldrig varit så trevlig mot gästerna som igår (kanske försökt kompensera för min stank). Sen var det sova!! Sova till klockan 18 då jag åt lite, sova igen fram till 22.30 när jag åt igen. Sen vaknade jag imorse 08.50 och insåg att min jobbtelefon med abonnemang saknades. Var i helvete har jag lagt den? Blir orolig som fan och så fort jag kom åt internet på jobbet ringde jag till Harrys. Och mycket väl så hade de både tröja och i fickan låg en telefon. Ska hämta ut skiten senare idag. Är inte livet härligt!



Ps. Aldrig mer;)



Tog mig i kragen


Ja då har man avverkat ännu ett 5,5 timmars arbetspass, blit ingen rikedom av detta tyvärr.

Kom hem för ett tag sen och tog äntligen tag i projektet att ladda upp ytterligare foton från Egypentiden. Hatar att lägga upp bilder som ej är fixade för webben, så det tar ett litet tag och därmed skjuter jag gärna upp det:P


Mitt liv i en kartong


Min återkomst till Sverige gjorde mig hemlös. Innan jag åkte ut som guide så packade ihop alla mina prylar (som fick förvaras hos far) och så sa jag upp min älskade lägenhet och, tur var väl det då all lön annars hade gått åt till hyra. Och inte i helvete är vi reseledare välbetalda och det var svårt nog att få ihop det ändå. Jag har gått en del back på dessa månder i utlandet. Man kan ju ställa sig frågan hur det gick till, men med en lön på ca 6000:- så kommer man inte långt. Inte om man vill äta gott och ta en öl eller två då och då..

Nu då? Inneboende hos pappa, givetvis bor jag betydligt billigare än om jag hade mitt eget place men vafan flytta hem igen efter att ha bott hemifrån i 2 år! Det känns sådär måste jag säga. Skulle vara otroligt skönt med min egen lya, sär jag kunde sprida ut min skit bäst jag ville.

Nu har jag 90% av mina tillhörigheter nerpackade i kartonger och det är inte i närheten av strategiskt/organisatoriskt nerpackat. Nehäj då, skor, galgar och skolböcker tillsammans. Handdukar och kastruller. Planen var ju att jag skulle packa upp alltihop i mitt nya hem men så blev det inte riktigt. Detta har givetvis inneburit att allt får ligga kvar i kartongerna. Och inte mycket av det får plats i mitt nuvarande rum.


Frågan om jag ens ska bry mig om att leta egen bostad återstår fortfarande, att hålla ögonen öppna skadar inte. Problemet är att jag inte vet vart jag befinner mig i höst och det är jävligt surt att vara låst pga av lägenhet när jag egentligen kan vara exakt vart i världen jag vill vara. Spånar på vart denna plats skulle kunna vara i höst. Spännande...





Tänker på dig Farfar, hoppas du har det fint där du befinner dig!


Och inte fan är det sommar än


Fryser fan fingrarna av mig här på jobbet. Och inte vill någon handla något heller! Inte konstigt eftersom det är mer personal än gäster i parken idag!

Stå och smuttar på min livsdryck - kaffe - synd bara att jag inte hinenr ta mer än en klunk innan det är odrickbart kallt!



Somnade med datorn i sängen igår, inte mitt i arbetet utan jag kollade faktiskt på film. Vaknade någon gång i ottan och insåg att datorn var stekhet! Problematiskt värre. Datorerna idag har ingen superlång livstid inte utan börjar närma sig förbrukningsvarustatus. Måste bara backa upp allt viktigt på datorn så jag är berädd om den kraschar, sa jag om? Jag menar NÄR den kraschar.

Städa städa stääääda!

Jepp nu är det alltså nummer 3 i ordningen av enheter jag städar inför öppning här i parken. Och det är givetvis inte den sista heller. Har minst två hälriga städdagar till:)

Nu är det alltså Pasta Pronto som ska bli rent och fint, och visst fan blir det så när jag är farten. Dock galet trist att göra detta ensam, är förjävla dålig på att övertala folk att städa med mig. Har fram tills nu haft sällskap av min mobil och dess härliga melodier, ack är batteriet nästan slut nu! Får gorma lite för mig själv helt enkelt:)

Eftersom jag ej kan gå runt här på tom mage är det läge att ge mig på jakt efter krubb, så är det dags för en liten promenix ner till Safari.


Dags att meddela mina vänner?

Funderar på om jag borde meddela mina vänner om att jag har en ny blogg nu kanske. Jag tycker ju själv att det är lite småmysigt att läsa mina vänners bloggar, se vart de håller hus, vad de gör och hur de mår. Allt detta utan att ens behöva prata med personen i fråga! Oj jävlar vad socialt!

Äsch, jag tycker det är viktigt med dubbelsidig kommunikation så jag tänker nog fortsätta ringa polarna och jag hoppas ni gör detsamma även om ni får uppdateringar via denna usla hemsida? :)



Ok time to go public;)

Ok, jag ser lite småfet ut här. Men det är för att jag springer, OKEJ!? Hehe. You and me? ;) 

Lagt mig till rättta

Fan vad jobbigt att ha lagt sig till rätta och sedan inse att vattenglaset står på andra sidan rummet! Åhh, då måste jag resa mig från sängen och ta typ två kliv, sedan tillbaka hela vägen!


Tänkte jag skulle sätta klorna i en av de filmer jag tagit mig friheten att överföra från syrrans externa till min. Eller det blir nog en serie, lite Family Guy kanske. Störtsköna typer är vad jag behöver roa mig lite med innan det är dags för min skönhetssömn!


Fri helg

Och jag som tog ledigt i helgen för att hinna med en runda golf. Icke sa Nicke, tror ni slöfocken orkade ta sig ur sängen imorse? Hehe, i så fall tror ni fel. Lataste latjäveln man kan hitta.

Men detta gav mig en hel del "fritid" och jag tänkte lägga en del kraft åt att snygga till min kära blogg. Stora stilförändringar ska se:)
Givetvis har jag en kopp kaffe vid sidan om mig nu när projektet påbörjas, kaffe mår jag helt enkelt bättre av!

RSS 2.0