Ännu En sömnlös natt

Har hittills sovit mycket mer än jag trodde var möjligt som småbarnsförälder. Lucy sover hela nätter (matas sovandes) men hon rör sig extremt mycket. Ibland är detta pga magknip och då hjälper det enbart att hon får komma upp på mig. Och när hon ligger på mig och sprattlar blir det inte mycket sömn.


Mitt största problem är att jag har svårt att somna om efter att jag vaknat. Så efter varje amning är jag vaken ett tag.

Konstigt att man inte är tröttare faktiskt. Sover inte många timmar per natt nu alltså...


På promenad

Jäkla skitväder idag. Snöar igen!


Ute och strosar i väntan på att Sawi ska komma hem med lite käk. Går runt runt på gården. Tråkigt men håller Lucy sövd;)


Magknip och bärsele

Alltså bärselen är min bästis. Lucy har haft magknip i natt igen och idag när hon har varit sliten så har hon fått sova en del i selen. Just nu är det en Tula hon sussar i men vi varierar lite:)


Det här med magknip är fasen inte skoj alls. Stackars liten har stånkat, stönat och gråtit mer eller mindre varje dag sedan födseln. För ungefär en vecka sedan vände det äntligen. Men igår åt jag en semla, ajajaj, och natten var inte rolig för tösen. Jag har insett att jag inte kan äta semlor nu eftersom detta nu är fjärde gången som Lucy får magknip i samband med att jag ätit semla. Antagligen är det ju grädden så jag drar ner rejält på mjölkprodukter nu och hoppas att hon blir bra.


Länge sen sist...

Sedan jag fick reda på att jag var gravid så har jag börjat skriva lite igen. Men i dagbok då. Jag har försökt att skriva ner lite hur jag mår, vad som sker och hur allt känns så att jag inte glömmer bort hur jobbigt vissa saker kändes.


Nu med en liten bebis att hålla koll på är det nästan omöjligt att fatta en penna och skriva ner några rader. Oftast när jag tänker skriva så skiter jag i det eftersom jag vet att jag ändå inte hinner få ner mer än en rad innan tösen kräver min uppmärksamhet. Så jag kom på att jag haren blogg:) Här kan jag ju skriva när lillan sover i bärselen, wohhooo!

Så vad har skett sen sist? Ja den största förändringen är helt klart Lucy. Vår fantastiska flicka kom till i januari 2016 och föddes i oktober. Hela 42 veckor låg hon där inne i magen och tryckte. Så jag var gravid nästan hela 2016. Skoj - NOT! Man har ju hört talas om de kvinnor som älskar att vara gravida. Jag är uppenbarligen inte en av dem. Jovisst fanns det mysiga stunder. Ibland var det riktigt härligt faktiskt, men oftast bara jobbigt. Och jag hade alltså en mycket okomplicerad graviditet. Jag kunde inte sova, inte spela golf och på slutet var det ju jobbigt att ens gå längre sträckor. Mina fötter skrek av den extra tyngd jag lagt på mig.

Enligt vågen på MVC så vägde jag 85 kilo där på slutet. Shit vilken fläskis jag var. Jag väger alltså ca 60 kg normalt. Puh!

Under 2016 flyttade vi till Åby. Jag och Sawi köpte en trea som vi flyttade in i i november. Lagom lägligt när jag precis pressat ut en bebis på 4100 gram. Jag fick inte bära något och under flytten så fick många amningsgrupp ske på golvet. Sjukt obekvämt. Vilket skithumör jag var på då vill jag lova.

Så då har jag fått lite skrivet iaf. Jag återkommer snart! :)


RSS 2.0