Eftertraktad arbetskraft


Jag har insett att mina meriter måste vara relativt eftertraktade. Jag har visserligen sökt många jobb, men nästintill alla har ringt och vill ha mig på en intervju. Det ringer dagligen!! Så jag behövde inte hänga löst länge alls! 

Nu har jag tackat ja till en tjänst som reseledare - ett oemotsåndligt erbjudande! Så "tyvärr" måste jag avböja en massa andra intressanta arbeten. Svårt att välja jobb när man så gärna vill testa på allt - tiden räcker inte till! Men vad fan, får man ett erbjudande om att arbeta i vackert väder med trevliga resenärer är man bara dum om man tackar nej.

Än har jag inte fått något kontrakt, visst gäller muntliga avtal men det känns alltid så osäkert. Så jag valde igår att gå på ytterligare en intervju, och Jesus vad intressant det lät. Ett barjobb på en restaurang med bbq- och ölinrikting! Över 100 sorters öl:)

Även om jag måste göra ytterst svåra val känner jag mig mycket lyckligt lottad! Plus att jag spelade sjukt bra golf i onsdags:)

Arbetsförmedlingen


Nu har jag spenderat två dagar i rad på arbetsförmedlingen. Var och skrev in mig igår, fick en riktig surkärring som undrade varför jag ville skriva in mig när jag inte ens var med i a-kassan. Jo, svaret på det är att jag har inga som helst planer på att bli arbetslös! Och så är a-kassa förjävla dyr enlig mig!

Ska på arbetsintervju i Malmö på måndag så idag var mitt besök av den anledningen, jag ville ha lite ekonomisk hjälp att köpa tågbiljetter. Och det gick ju bra, bara det att det tog närmare två timmar. Borde det inte finns ett mer effektiv sätt än att behöva gå dit varje gång? Shit!! Tror de att arbetslösa vill spendera all sin tid på arbetsförmedlingen? 


När fan ska man hinna söka jobb i så fall? Och är inte alla värda lite fritid utanför arbetssökandet och ams?!  

Deltidsarbetslös


Ok, nu har jag kommit till en period som innebär en hel del mer "ledighet". Men visst känns ledighet som ett ord förknippat med glädje?! Det är ett positivt ord som frambringar en riktigt skön känsla. 

Leeedighet! Åhh, vad najs tänker jag!

Men det jag befinner mig i nu är fan inte najs. Kan det då vara ledighet? Hmm, nej va?  Detta kallas arbetslöshet, men kan man verkligen kalla sig för arbetslös när man har ett jobb längre fram? Mellan två jobb brukar det heta.  

Och jag som kan vara en av världen mest rastlösa personer blir måttligt galen på all denna fritid. Hur ska man spendera den när man normalt sett alltid arbetar/festar/sover. Oj, risk för småskalig alkolism här

Får nog ta en funderare över om jag ska försöka njuta av min lediga tid eller stressa inför framtiden. Hoppas jag kommer fram till alternativ 

Jag borde verkligen diska nu, men ju mindre jag har att göra ju mindre gör jag. Lika bra att lata sig sa världens lataste kvinna:)

Välkommen till min nya blogg!


Shit, det här ska bli spännande. Hoppas jag kan vara lite seriös denna gång, skönt att få skriva av sig lite:)

RSS 2.0