Älskade hemland

Jaha ja då var jag åter igen i Sverige och får acceptera/glädjas åt allt vad det medför. Köttbullar, Kalles Kaviar, Smågodis och Fläskkött har jag fan saknat! Hemlagad mat är sjukt underskattat insåg jag efter ett par månader med restaurangmat. Galen tur hade jag att jag ens ens kom hem i tid, vulkanutbrott har ju satt stopp för allt flyg! Shit, jag kom hem i onsdags och flygrummet var stängt under torsdagen (och framåt). Jag vet inte vad jag hade tagit mig till om jag hade suttit fast i Tyskland och missat begravningen, ojoj! Men ibland måste man fan ha lite flyt i tillvaron.

Angående mitt arbete som reseledare så var det nästan som jag hade tänkt mig (hade säkerligen varit bättre med annan researrangör). Såg i mitt förra inlägg där jag hade beskrivit guidejobbet som att "arbeta i vackert väder med trevliga resenärer", tillåt mig att småle. Vacket väder hade jag faktiskt 9/10 dagar, så det vore jag dum om jag klagade på men Trevliga resenärer, existerar de ens? Haha! Nejdå, det var inte riktigt så illa men fan på gränsen.

- Guiden. jag hade bokat havsutsikt!
- Nej det har du inte, se här på ditt resebevis. OM du hade bokat havsutsikt hade du fått betala extra för det och det hade då garanterat stått med på din biljett/resebevis!
- Du, vi har visst betalat extra för det! Resesäljaren sa att vi skulle ha uppvärmd pool också!
- Jaha, okej. Jag kan tyvärr inte garantera vad resesäljaren sagt, men du har i alla fall inte bokat någon havsutsikt och uppvärmd pool finns här inte. Du får gärna se efter vad det står i katalogen som jag har med mig.
- Jag vill prata med den som är ansvarig på plats!
- Jag ska se vad jag kan göra, men du kommer att få samma svar som jag just gett dig
- Det här ska alla få höra. Aldrig mera *****,  Apollo och Ving är mycket bättre. När vi reste med dem fick vi minsann vatten på transfer bussen och det var mycket bättre All Inclusive på deras hotell! Jag tänker skriva på min blogg om detta, alla ska få veta! Jag tänker reklamera den här resan!
- Ja gör du det, men jag kan inte göra någonting här på plats och om du tycker att de andra bolagen så sååå mycket bättre vaför reser du då inte med dem IDIOTJÄVEL!?

Ok, detta fall är inte ett riktigt fall och sluklämmen är fiction! Men så jävla mycket puckon som jag har träffat trodde jag inte ens det fanns på hela jorden, och de jag har varit i kontakt med är bara svenskar och norrmän!



De 7 månader jag spenderat i utlandet har definitivt varit lärorika, och den här perioden i mitt liv har varit minst sagt rörig. Hänt massor av saker. Lärt känna mycket trevligt folk, men även forlorat en av mina älsta och absolut bästa vänner Farfar!


Vila i frid, vi saknar så mycket dig Farfar!

RSS 2.0